Over Monicque van Rossum

Hier kun je meer lezen over wie ik – Monicque – ben, de vrouw achter de camera. Op deze manier kunnen jullie mij alvast een beetje leren kennen. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie verhaal.

Monicque van Rossum

Monicque

 

Hoi!

Ik ben Monicque, eigenaar van en fotograaf bij Monicque van Rossum Fotografie.

De c hoort er gek genoeg toch echt bij. Een grapje van mijn vader toen hij aangifte ging doen van mijn geboorte. Zo was ik met de achternaam Janssen, mijn meisjesnaam, toch mooi uniek! Maar ik luister ook gewoon naar Moniek of Monique van Rossum 🙂

Ik woon samen met mijn dochter, man en 2 honden in Haelen wat ligt in het prachtige Leudal waar veel verschillende natuurgebieden in de nabijheid liggen. Wel zo handig want voor buitenfotografie is er dus altijd een mooie plekje in mijn omgeving!

Fotografie

Fotograferen is al zolang als ik mij kan heugen mijn passie en in 2009 ben ik afgestudeerd aan de fotovakschool. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen om mij te blijven ontwikkelen.

Ik heb me gespecialiseerd in newborn fotografie, babyfotografie en kinder fotografie. Bij de Newborn Photography Show in het Verenigd Koninkrijk heb ik daarnaast een award met heel mooi commentaar gewonnen voor 1 van mijn newborn foto’s.

Creatief

Voor fotografie moet je natuurlijk al creatief zijn maar ik heb nog meer creatieve hobby’s zoals het maken van Gnomes.

Daarnaast hou ik van koffie (decaf inmiddels) en groen. Ik kan genieten van de fijne bossen in mijn omgeving maar ook van planten en in het bijzonder Eucalyptus en Lavendel.

En ook honden spelen een belangrijke rol in mijn leven. Met onze huidige 2 honden Zoey (kruising Weimaraner Labrador) en Sienna (Labrador) wandel ik dan ook regelmatig in de omgeving en beoefen ik daarnaast ook mantrailen met Zoey. Ik ben daarnaast ook nog opgeleid tot kynologisch instructeur!

Heb je ook een of meerdere honden en wil je daar foto’s van kijk dan ook eens op Dogograph!

 

 

Mama sinds 2002

In oktober 2002 mocht ik moeder worden. Niet heel vanzelfsprekend voor mij, dus ons meisje was een wondertje.
Heel welkom en zo klein. Inmiddels is ze bijna 18 en alle clichés zijn waar, ze groeien op voordat je er
erg in hebt. Zorg dat je foto’s hebt! Geloof me voor je kindje is het super belangrijk jij er ook op staat! Laat mij je daarbij helpen!

Moeder worden is zo speciaal en vol mooie, ontroerende momenten. Ik blijf het geweldig vinden dat ik op mijn manier mee kan helpen deze momenten te vangen en te vereeuwigen. Ik fotografeer het liefste pasgeboren (Newborn) baby’s, baby’s tot één jaar, kinderen en zwangerschappen.

De Mama & ik Acties

Mama en ik fotosessie Limburg
Mama en ik fotosessie Limburg

Een, voor mij persoonlijk, zeer belangrijk project waar ik mij graag mee bezig houdt zijn de mama & ik fotosessies.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat moeders op de foto staan. De foto’s van vroeger waar mijn moeder, of ikzelf sinds ik moeder ben, op staan zijn er niet veel. Meerdere redenen zijn hier vaak voor. Of wij maken de foto of we willen om wat voor reden dan ook niet op de foto. En dit is zo jammer. Ik pleit ervoor dat iedere moeder foto’s laat maken van haar met de kinderen. Laat mij je helpen om deze foto’s professioneel vast te leggen. Geloof me, voor je kind(eren) is dit super belangrijk! Sinds 2020 is dit ook als sessie te boeken!

mama en ik fotosessie limburg
mama en ik fotosessie limburg

Waarom voor mij kiezen?

10 Jaar Ervaring

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Fotovakschool en mijzelf daarna gaan specialiseren in Newborn fotografie en kinderfotografie. Ik heb bijscholingen gevolgd, in binnen- en buitenland, op het gebied van newbornfotografie. Alles bij elkaar heb ik dus ruim 10 jaar ervaring als zelfstandig Newborn- en babyfotograaf.

 

Mijn Stijl

Mijn stijl is simpel, puur en natuurlijk. In mijn werk maak ik gebruik van rustige achtergronden. Ik houd erg van het minimalisme in mijn werk. De baby is voor mij het centrale onderwerp en heeft in mijn ogen geen afleiding nodig. Ze zijn kunst op zich. Door gebruik te maken van mooi licht en eenvoud in mijn foto’s, van de wat meer geposeerde foto’s tot het volgen van de bewegingen van jullie kindje zelf, krijg je een prachtige foto die in balans is.

Een Belevenis

Doordat ik maximaal 2 fotosessies per week plan, heb ik tijd om iedereen goed te begeleiden in de totale belevenis. Zodat jullie niet alleen mooie foto’s hebben, maar ook een fijne herinnering aan de tijd die we samen gaan doorbrengen.

Award winning

1 van mijn foto’s is op de Newborn photography show, in 2014, in Engeland in de prijzen gevallen. Een mooie award ontvangen en heel mooi commentaar. De jury was weg van de eenvoud van het beeld.

Klaar om een fotosessie te boeken?

Neem contact op

Zullen we vrienden worden?