2 Border Collies op de heide

Honden | 0 Reacties

Dierenfotosessie in de natuur

Een geweldige uitdaging had ik afgelopen week ik mocht de honden van mijn collega instructeur, 2 border collies op de foto zetten. Vanwege het warme weer hadden we al vroeg afgesproken op de Beegderheide. In warm weer is het heel normaal dat ik mijn fotosessies vroeg op de ochtend plan. In de avond vind ik persoonlijk geen optie omdat het voor de honden overdag al zwaar is als het warm is. Vandaar dat ik eigenlijk in de warme zomerdagen alleen in de ochtend op pad ga met klanten.

Mooi licht

Ook is het licht mooier op 2 momenten van de dag als de zon laag aan de horizon staat. Je hebt dan mooi zacht licht en geen harde schaduwen en als fotograaf maak ik natuurlijk ook graag gebruik van al het moois dat de natuur mij te bieden heeft. Dus nog meer redenen om op tijd af te spreken.

En zo gingen we op pad samen met Yoshi en Sky. Ik laat de honden eerst even wennen aan de omgeving en op die manier kunnen de honden ook aan mij wennen natuurlijk want meestal kennen de honden mij nog niet. En meestal kunnen we dan al snel mooie foto’s maken. Deze dames kennen mij al, dus dat wennen was niet zo’n probleem 🙂

Natuur

Omdat de Beegderheide zo’n gevarieerd natuurgebied is lopen we dan vaak een rondje zodat ik de honden op verschillende achtergronden kan vastleggen. En de 2 border collies deden het super. Je kunt in de natuur heel veel verschillende “looks” maken.

Hieronder vind je een video impressie van de sessie…

 

Wil je ook een fotosessie in de natuur boeken? Neem dan contact op via onderstaande knop! Ben je meer geïnteresseerd in een meer stedelijke achtergrond? Neem dan een kijkje bij City sessie fotosessie