Ik wil heel graag foto’s van mijn hond laten maken, maar die blijft nooit stil zitten…

Honden | 0 Reacties

Hondenfotografie

Het is en blijft een uitdaging. Maar o wat vind ik die uitdaging leuk. Het is niet voor niets dat ik ook kynologisch instructeur ben! Ik ben gek op honden!

Als mensen mijn werk zien dan hoor ik toch regelmatig terug, heel erg leuk hoor, ik zou het prachtig vinden zoiets aan de muur te hebben hangen van onze hond, maar die blijft nooit stilzitten voor de foto.

Zoey

Mag ik jullie voorstellen aan Zoey.

Zoey is onze 1,5 jaar (inmiddels 5 jaar oud) oude Weimador, oftewel een kruising tussen een Weimaraner en een Labrador. Oftewel een springding 😉

 

Zoey is super lief en luistert over het algemeen genomen super, tot we foto’s gaan maken 😉
Ik heb die periode ook doorlopen met onze dochter die het model zitten een aantal jaren echt zat was, groot gelijk hoor Tessa!!

De uitdaging

Ondanks dat Zoey dus goed luistert vind ze het leukste spelletje, als de baas haar net neergezet heeft en zelf het frame uitloopt het op een rennen te zetten voordat ik heb kunnen klikken 😀

Met als resultaat de bovenste foto’s.

De oplossing

De oplossing om “de pubers” toch mee te laten werken zijn niet dezelfde 🙂 waar ik bij Tessa met omkoping een heel eind kom, is voor Zoey de vrijheid haar grootste beloning, en is het lastig haar stil te laten zitten. Bij Zoey kon ik dus spel inzetten als beloning voor die 2 seconden liggen. Voor iedere hond is de beloning echter anders. Dat is een reden waarom ik tijd neem tijdens een sessie. Die tijd is niet alleen fijn voor een ontspannen fotosessie voor jullie en je hond, maar ook voor mij om door te krijgen wat werkt voor jullie hond!

De foto hierboven is dan ook het resultaat van geduld hebben. Het lukt echt bij iedere hond een mooie fotoserie te maken.

Hoe dan?

Hoe zorg ik dan toch voor een mooi resultaat?
Wederom: geduld.

Laat jullie hond lekker spelen. Neem wat lekkers mee om hem of haar te belonen. Ook voor jullie hond is het spannend. Vaak is de sessie op een locatie die jullie hond nog niet kent.

En mocht het echt niet lukken, zoals met Zoey vandaag. Omdat ze zo door het dolle heen was dat rennen het enige was wat mevrouw wilde doen dan heb ik een trucje. Een klein dun riempje wat ervoor zorgt dat jullie hond gewoon op zijn plaats blijft zitten en ik kan het riempje en jou van de foto verwijderen.

Zie hieronder het resultaat. 

En? Geeft dit jullie iets meer vertrouwen in dat de fotosessie met jullie hond soepel zal verlopen? Hebben jullie nog tips voor mij? Ik lees ze graag.

Wil je ook een fotosessie boeken met je hond? Boek dan nu een fotosessie met je hond door hieronder op de knop te klikken.